- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden o susretu s Putinom na samitu G20: Videćemo

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPutin i Bajden
Putin i Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden nije isključio mogućnost susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 na kojem bi glavna tema bila Ukrajina.
„Videćemo“, odgovorio je on na pitanje o mogućnosti susreta s Putinom, prenosi njegove reči pul novinara koji izveštavaju o aktivnostima Bele kuće.
Podsetimo, samit G20 će biti održan 15-16. novembra na Baliju. Domaćin je Indonezija. Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov saopštio je da će odluka o učešću Vladimira Putina na samitu biti doneta neposredno pre događaja.
Sam Putin je ranije rekao da je dobio poziv za samit G20 na Baliju, ali će, donoseći odluku o svom ličnom učešću, videti kako će se situacija razvijati.
"Videćemo kako će se razvijati situacija u ekonomiji i u drugim oblastima. Imam poziv da posetim G20, o tome me je lično obavestio predsednik zemlje domaćina kada je bio u Moskvi", rekao je ranije Putin.
On je rekao i da ga je predsednik Indonezije Džoko Vidodo potom ponovo pozvao telefonom, uz napomenu da postoji određeni pritisak, ali da Indonezija zauzima oštar stav i želi da vidi ruskog predsednika na samitu.
"Videću, odlučićemo. Rusija će učestvovati“, rekao je Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala