- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev o referendumima: Zapad je zaboravio šta je prava demokratija

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPriprema za referendum u Lugansku
Priprema za referendum u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Zapad, koji ne priznaje rezultate referenduma u Donbasu, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, zaboravio je šta je prava demokratija, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Još pre početka referenduma, SAD, Engleska i funkcioneri iz Evropske unije su izjavili da neće priznati njihove rezultate. Očigledno su zaboravili kako izgleda normalan demokratski plebiscit. Na primer, u SAD se milioni radno sposobnih ljudi pod različitim izgovorima lišavaju prava da učestvuju u izborima. Pravila prikupljanja i brojanja glasova se prilagođavaju u zavisnosti od političke situacije. Kakva je to demokratija? To je čista fikcija“, kazao je Patrušev u Sevastopolju na sastanku o bezbednosti na Krimu.
Prema njegovim rečima, zahvaljujući odlučnim akcijama Rusije, stanovnici DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti prvi put posle mnogo godina uspeli su da slobodno realizuju svoja prava i da odrede dalju sudbinu koju je ogromna većina povezala sa Rusijom.
„Na osnovu rezultata referenduma koji su održani u potpunosti u skladu sa normama međunarodnog prava, pomenute teritorije su postale ruski regioni, a njihovo stanovništvo – punopravni građani Rusije. Sada smo zajedno, što znači da smo postali jači“, ocenio se sekretar Saveta bezbednosti.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je potpisao federalne ustavne zakone o ujedinjenju Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom i formiranju novih subjekata Ruske Federacije.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
RUSIJA
Patrušev: Zapad želi da prenese vojna dejstva s Ukrajine na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala