- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je Novakov rival? Debitovao pobedom nad Srbinom, a kada stigne meč lopta postaje zver

© AP Photo / Kirsty WigglesworthČileanski teniser Kristijan Garin tokom duela sa Novakom Đokovićem
Čileanski teniser Kristijan Garin tokom duela sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Odmah nakon što je osvojio trofej u Tel Avivu, Novak Đoković se zaputio u Astanu na turnir 500 serije na kom će prvi meč igrati od 14 časova protiv Kristijana Garina, Čileanca sa kojim se sastao dva puta u karijeri.
Put do trofeja u Astani Novaku će biti teži nego na turniru u Izraelu jer su u konkurenciji bolje rangirani igrači.
Nije srpski teniser želeo da se odmara jer skoro tri meseca nije igrao turnir, pa se direktno uputio u Kazahstan gde ga na startu turnira čeka Kristijan Garin, Čileanac koji je trenutno 81. teniser sveta.
Đoković i Garin do sada su odigrali dva međusobna meča i u oba je slavio srpski teniser. Poslednji put sastali su se na Vimbldonu prošle godine, a Novak je rutinski pobedio u tri seta.
Pre toga igrali su na ATP kupu 2020. godine kada su srpski teniseri osvojili to takmičenje, a Novak je i tad bio ubedljiv.
S obzirom na to da je odigrao odličan turnir, Đoković ne bi trebalo da ima problema protiv Garina.
Čileanac ove sezone ne igra savršeno, ali nije ni loš. Zabeležio je sjajan rezultat na Vimbldonu gde je stigao do četvrtfinala gde je eliminisan od Nika Kirjosa, a za polufinale se borio i na Mastersu u Rimu kada je izgubio od Saše Zvereva.
Kao junior je Garin obećevao više pogotovo kada je 2013. godine stigao do juniorskog trofeja Rolan Garosa, a na tom putu pobedio je između ostalog i Zvereva.
Zanimljivo je da je iste godine debitovao na ATP turu, a prvu pobedu ostvario je nad Dušanom Lajovićem, srpskim teniserom.
Najbolji plasman Čileanac je dostigao prošle godine kada je bio 17. reket sveta. U toj sezoni Garin je osvojio titulu u Čikagu, ali je stigao i do četvrte runde na Vimbldonu i Rolan Garosu što mu je donelo veliki broj bodova.
Ove godine nije u formi u kakvoj je bio prethodne i trebalo bi da taj meč bude još jedan rutinski posao za Novaka, međutim postoji jedna mina u igri Čileanca.
Garin je majstor za spasašavanje meč lopti i koliko god sigurno protivnik išao ka pobedi u tim trenucima se Čileanac pretvara u zver koja ne želi da se preda.
U Hjustonu je 2019. godine protiv francuskog tenisera Žeremija Šardija spasao čak pet meč lopri, a iste godine je spasao i dve u četvrtfinalu Minhena protiv Zvereva. Oba puta je pobeđivao u tim mečevima i na kraju osvojio turnire.
Pobednik ovog duela sastaće se sa Botikom van de Zandšulpom.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Australija „namiguje“ Đokoviću – direktor turnira postavio zagonetku
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Novakova lekcija o principu: Prihvatam posledice i ostajem veran uverenjima
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Kecmanović napravio čudo! Japanac kao šampion stigao u Tokio, a Srbin mu očitao lekciju tenisa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala