- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Može li Srbija da postane novo čvorište sveta u visokom obrazovanju | Tehnogram

© SputnikTehnogram
Tehnogram - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Možda nema boljeg primera patriotizma u obrazovnom sistemu od čoveka koji sa tri doktorske disertacije - beogradskom sa Mašinskog fakulteta, američkom sa Purdue Univerziteta i trećom stečenom u Ljubljani, odluči da svoje znanje deli sa studentima u Srbiji.
Za takav čin potrebno je imati poseban plamen i osećaj prema otadžbini u kojoj se steklo osnovno obrazovanje. Dok se najavljuje kriza visoko-školske edukacije u SAD, kako glasi naslov jednog teksta u ,,Forin Afersu”, čime se predviđa da će do 2040. godine broj visoko-obrazovanih u Americi pasti na ispod 10 odsto, Srbija bi mogla da postane mesto gde se znanja istoka i zapada spajaju i susreću.
Može li Srbija svojom otvorenošću da postane čvorište visokoškolskog opbrazovanja u Evropi? Koje je najveće oružije Srbije u privlačenju obrazovanih ljudi iz inostranstva? Može li svet zaista postati pravednije mesto i šta su preduslovi za to?
Na ova i druga pitanja u emisiji ,,Tehnogram” govori prof. dr Jovan Filipović, redovni profesor na katedri za menadžment kvaliteta i standardizaciju na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.
Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela. Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Može li Srbija da postane novo čvorište sveta u visokom obrazovanju | Tehnogram
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala