- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednica Moldavije ruskim prankerima: Spremni smo da deo teritorije privremeno damo Ukrajini

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Moldavije Maja Sandu
Predsednik Moldavije Maja Sandu - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Predsednica Moldavije Maja Sandu je izjavila da je njena zemlja spremna da na nekoliko godina preda Ukrajini na korišćenje deo teritorije. Ona je to rekla tokom razgovora s ruskim prankerima Vovanom i Leksusom, misleći da razgovara s premijerom Ukrajine Denisom Šmigaljom.

„Znate, kada sam bila u Kijevu, razmatrali smo pitanje na temu sela Giurgiulesti (u Kaguljskom rejonu Moldavije, na granici sa Rumunijom i Ukrajinom) i istupili smo sa predlogom. Vaši ljudi su došli i pogledali teritoriju, koju smo spremni da vam ustupimo, za sada se trudimo da u potpunosti rešimo pravna pitanja na temu luke. Međutim, možemo vam predložiti zemlju koju možete da koristite u narednih nekoliko godina“, rekla je Sandu u razgovoru s ruskim prankerima.

Ona je to predložila, nakon što su tehnički eksperti došli i pogledali teritoriju, ali odgovor vlasti u Moldaviji nisu dobili.
„Mene zanima, da li vas i dalje interesuje ovaj predlog ili ste našli neko drugo rešenje“, rekla je Sanduova u obraćanju „ukrajinskom premijeru“.
Blogeri su video objavili na Telegramu.
Administracija predsednice Moldavije je saopštila da je video snimak razgovora Maje Sandu sa ruskim prankerima falsifikat.
Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov Vovan i Aleksej Stoljarov Leksus - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
RUSIJA
Kako ruski prankeri „varaju“ poznate ličnosti da im iskreno priznaju sve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala