- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki izazov: Odbojkašice protiv Poljakinja i pune dvorane

© Foto : CEVTijana Bošković
Tijana Bošković - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Odbojkašice nastavljaju maratonsko Svetsko prvenstvo prvom utakmicom u drugoj fazi. Protivnik od 20 časova i 30 minuta našim reprezentativkama biće Poljska. Meč se igra u Lođu, što znači da će Poljakinje imati veliku podršku sa tribina. Utakmicu ćete moći da pratite uživo u tekstualnom prenosu na Sputnjiku.
Poljska je poznata kao zemlja odbojke, pogotovo simpatije imaju odbojkašice, tako da će izabranice Danijelea Santarelija imati prilično težak posao na startu druge faze.
Sistem takmičenja je komplikovan, posle prve faze formirana je nova grupa F u kojoj je Srbija na prvom mestu jer je prenela svih pet pobeda iz prve runde takmičenja.
Naše devojke mogu svakako do trijumfa, posebno ako Tijana Bošković bude na zadovoljavajućem nivou, te ako joj se još priključe u napadu Bjanka Buša, Sara Lozo i Brankica Mihajlović.
Četiri najboljeplasirane ekipe iz ove novoformirane grupe plasiraće se u četvrtfinale, a onda posle toga sledi klasičan nokaut sistem.
Posle Poljske, našoj ekipi slede mečevi sa Dominanskom Republikom u sredu, 5. oktobra od 18 časova. U drugoj fazi Srpkinje će odmeriti snage i sa Tajlandom u petak od 15 časova, kao i sa Turskom u subotu od 17.30.
U Grupi F nalaze se još Sjedinjene Američki Države, Kanada i Nemačka, a Srbija je protiv svih upisala trijumf.
Tijana Bošković protiv Turske - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Konfuzija u FIVB – ponovo menjane tabele za drugu fazu SP
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala