- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask ipak dao ponudu za Tviter, trgovanje akcijama obustavljeno

© AFP 2023 / Britta PedersenOsnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask
Osnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Nakon najave da će milijarder Ilon Mask nastaviti sa preuzimanjem kompanije Tviter, obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.
Mask sada predlaže da nastavi s ponudom za preuzimanja i privatizaciju Tvitera po ceni od 54,20 dolara po akciji koju je dao ranije, što je izazvalo rast akcija te društvene mreže na Njujorškoj berzi.
Akcije na Tviteru porasle su za skoro 13 odsto pre nego što je trgovanje zaustavljeno.
Mask je novi predlog izneo u pismu upućenom Tviteru,, naveo je "Blumberg", pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je reč o poverljivoj informaciji.
Ova vest dolazi uoči dugo očekivanog sudskog pretresa i sučeljavanja Maska i Tvitera na sudu u Delaveru 17. oktobra. Tviter je pokrenuo sudski postupak pritiv najbogatijeg čoveka na svetu tražeći da su naloži Masku da zaključi preuzimanje tog društvenog medija po ceni od 54,20 dolara po akciji, od koje je kasnije odustao.
Mask je u aprilu pristao da kupi Tviter za 44 milijarde dolara, ali je posle nekoliko nedelja saopštio da mu ta kompanija ni posle njegovih upornih zahteva nije dostavila tačne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, tvrdeći da je njihov postotak veći od Tviterove procene da ih ima manje od 5,0 odsto. Nakon toga je objavio da povlači ponudu za kupovinu te kompanije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala