- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Klevetnička kampanja“: Tramp tužio Si-En-En, traži 475 miliona odštete

© AP Photo / Evan VucciBivši američki predsednik Donald Tramp
Bivši američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp podneo je tužbu protiv američke televizijske mreže Si-En-En zbog klevete, tražeći odštetu od 475 miliona dolara i tvrdeći da je ta televizija protiv njega sprovela „klevetničku kampanju“.
Tramp tvrdi u svojoj tužbi, podnetoj američkom Okružnom sudu u Fort Loderdejlu na Floridi, da je ta televizija iskoristila svoj uticaj kao vodeće novinske kuće da ga politički porazi.
„Ne samo da je Si-En-En isticao bilo koju negativnu informaciju o Trampu i ignorisao one pozitivne, već je koristio svoj masovan uticaj da okleveta Trampa kod svojih gledalaca i čitalaca, kako bi ga politički porazio“, navodi se u tužbi.
Tramp u tužbi tvrdi da je Si-En-En koristio „skandalozne etikete“ protiv njega kao što su „rasista“, „ruski lakej“, „pobunjenik“ i „Hitler“.
U tužbi Donalda Trampa se navodi niz primera kako je Si-En-En na zlonameran način kritikovao bivšeg američkog predsednika, a kao dokaz se prilaže i činjenica da su otvoreno anti-trampovske organizacije, poput fakt-čekerske platforme „Politifakt“, ukazale na lažne informacije Si-En-Ena kada je poredio Trampa sa Hitlerom. Takođe, navodi se da je u bazi vesti „Vestlo“ agencije „Rojters“ nađeno 645 lažnih vesti Si-En-En-a u kojima se Tramp poredi sa Hitlerom.
„Kao rezultat stalnog „Tramp je Hitler“ narativa, publika Si-En-En-a je nepovratno poistovetila te dve osobe, a rezultat toga je štetan uticaj na Trampovu političku karijeru“, navodi se u tužbi.
Osim toga, Si-En-En je odbio da objavi niz demantija i ispravki lažnih informacija koje im je poslao Trampov tim, stoji u tužbi.
Kao dokaz dostavljen je i snimak istraživačkog projekta „Veritas“ iz uredništva te televizijske kuće, na kom se vidi kako šefovi Si-En-En-a jasno navode da im je cilj da ubede glasače da glasaju protiv Trampa.
Si-En-En je odbio da komentariše slučaj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala