- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Glavna urednica RT: Ukoliko „Gugl“ ne odblokira kanale RT, plaćaće 100 hiljada rubalja dnevno

© Foto : Press-služba prezidenta Respubliki Belarusь / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Glavna urednica medijske grupe „Rosija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan izjavila je da ukoliko „Gugl“ ne odblokira 27 kanala RT, moraće da plati sudsku kaznu u vrednosti od 100 hiljada rubalja dnevno.

„Dobili smo 'Gugl' na sudu. Obavezni su da odblokiraju 27 naših kanala. U slučaju da to ne ispune moraće da plate 100 hiljada rubalja dnevno nakon stupanja na snagu odluke do trenutka faktičnog ispunjenja odluke, uz svakodnevno dvostruko povećanje iznosa dnevnih penala“, napisala je Simonjanova na Telegram kanalu.

Ranije je arbitražni sud Moskve usvojio tužbu ANO „TV-Novosti“, osnivača TV kanala RT protiv američke kompanije „Gugl LLC“, irske kompanije „Gugl Ajrland Limitid“ i ruske kompanije DOO „Gugl“, u kojoj je tužilac tražio da se obnovi pristup njegovim blokiranim Jutjub kanalima, proizilazi iz podataka u bazi arbitražnih predmeta.
Početkom marta je saopšteno da je kompanija „Gugl“ odlučila da momentalno blokira Jutjub kanale u Evropi, povezane s TV RT i agencijom Sputnjik, zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
EU zabranjuje rad RT i Sputnjika i potpuno zatvara nebo za ruske avione
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala