- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slaviši ne cvetaju ruže u Moskvi, ali legenda mu čuva leđa: „Ne bacajte kamenje!“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Ne cvetaju ruže u moskovskoj bašti srpskog trenera Slaviše Jokanovića, ali legendarni ruski fudbaler Aleksandar Mostovoj ističe da ne bi trebalo bacati kamenje, uprkos trećem uzastopnom porazu Dinama.
Ekipa koju predvodi Jokanović je posle Sočija i Zenita poražena u duelu sa Ahmatom (2:1) i nalazi se na dalekoj osmoj poziciji tabele, sa čak 13 poena manje od vodećeg Zenita.
„Ne možemo sada da damo odgovor šta se dešava u Dinamu. Sa strane izgleda kao da nema dovoljno fizičke i emotivne prisutnosti igrača, postoje momenti konfuzije“, rekao je Mostovoj.
Kako je istakao, u duelu sa Ahmatom videlo se da ta ekipa želi da pobedi.
„Iz nekog razloga, to se nije videlo kod fudbalera Dinama. Bacaće sada kamenje u Jokanovićevo dvorište, ali ja to ne bih radio, on dobro radi. Psihološki pritisak je sada na mlađima, da samo imaju jednog starijeg lidera na terenu...“
Mostovoj veruje da su moguće promene.
„Jedna ili dve pobede i Dinamo će ponovo biti u trci za vrh tabele“, uveren je legendarni fudbaler.
Ipak, evidentne su kritike na račun Jokanovića za koga se u Rusiji govori da je mogao da ima kredit na početku sezone zbog nedostatka igrača.
„Sada je ekipa kompletirana, očekuje se od Jokanovića, ne instant transformacija, već bar nekakav napredak. To nije bilo vidno po završetku reprezentativne pauze, stare boljke su opet tu, nedostatak harizmatskog lidera, timske igre, stava i hrabrosti. Bez hrabrosti, bez raspoloženja, bez jedinstva, teško je očekivati nešto“, naveo je novinar Konstantin Aleksejev.
A Jokanović je posle trećeg uzastopnog poraza rekao da se ekipa protiv Ahmata kasno probudila.
„Imamo nov tim, mnogo mladih igrača, moramo da nastavimo da radimo i napredujemo. Očekivali smo pritisak, bili su čvršći, dominantniji u skoku. Pokušali smo da kombinujemo u nastavku, da budemo oštriji, ali jedan gol nije bio dovoljan“, istakao je Jokanović.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Vlahović kao Mitrović! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala