- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Rumunija: Pretres u prostorijama NIS-a u Temišvaru i Bukureštu

© Sputnik / Aleksandar MilačićNIS petrol
NIS petrol - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Rumunski tužioci vrše pretres u srpskoj kompaniji „NIS Petrol“, koju kontroliše grupa „Gasprom njeft“, zbog sumnje u špijunažu, prenosi agencija Agerpres, pozivajući se na izvore u pravosuđu.
„Tužioci Kancelarije za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma izvršili su u ponedeljak pretrese u Temišvaru i Bukureštu, u kompaniji ‘NIS Petrol’, koju kontroliše ruska kompanija ‘Gasprom njeft’, u okviru krivične istrage o nezakonitoj predaji kompjuterskih podataka i poslovne tajne“, prenosi agencija.
Agencija dodaje da su pretresi obavljeni na devet adresa: na radnim mestima, kao i u kućama nekih zaposlenih.

Vučić: Srbija nema nikakve veze sa NIS-om u Rumuniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je da današnji pretres prostorija NIS-a u Rumuniji nema nikakve veze sa Srbijom i da će od rumunske strane tražiti inforamcije o tom slučaju.
„Ovo nema veze sa ratom za energente, nego sa političko-špijunskim ratom, da bi dodatno mogli da se disciplinuju neki za koje se smatra da su neposlušni, a pri tome ne isključujem mogućnost realne krivice NIS-a, ali se nisam time bavio. Znam da nema srpskih državljana, to je u ruskom vlasništvu i tražićemo od rumunskih prijatelja informacije“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako komentariše pretres.
On je objasnio da je NIS kupovao svoje ćerke kompanije u Bugarskoj, Rumuniji i u BiH i da Srbija s tim nema ništa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala