- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak napada Rodžerov rekord star 12 godina

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković titulom u Tel Avivu stavio je do znanja da koliko god bilo kom sportisti teško pada pauza za njega je ona relativan pojam. Prošetao se do trofeja i sa puno samopouzdanja nastavlja sezonu u kojoj može da obori rekord Rodžera Federera i postane tek drugi igrač koji će osvojiti turnire iz svih kategorija u istoj sezoni.
Iako je bio izuzetno oštećen tokom cele sezone zbog odluke da se ne vakciniše Novak Đoković kada je dobijao priliku da igra koristio je na najbolji mogući način.
Srpski as osvojio je ove sezone tri trofeja iz tri različite kategorije. Novak nije mogao da igra na turnirima Australijan Open, Indijan Vels, Majami, US Open, ali je zato stigao do trofeja na Mastersu u Rimu, zatim na Vimbldonu i potom u Tel Avivu, turniru 250 serije.
Đokoviću fale samo još turnir iz 500 serije i Završni Masters kako sakupio titule iz svih kategorija u jednoj sezoni, čime bi oborio i rekord Rodžera Federera.
Slavni Švajcarac 2010. godine uspeo je da osvoji Australijan Open, Masters u Sinsinatiju, turnir 500 serije u Bazelu, a onda i 250 serije u Stokholmu, da bi sezonu krunisao Završnim Mastersom u Londonu.
Od 2010. godine Novak se nametnuo i već 2011. godine ređao vanserijske uspehe do kojih Federer nije uspevao da stigne dok je Srbin na putu. Međutim, srpski as akcenat je stavio na Grend slemove i Masterse, dok su turniri nižieg ranga ostali malo u senci.
Čak 11 godina kasnije, kada je Novaku i dalje primarni cilj da sakupi što više trofeja sa najvećih turnira odnosno Grend slemova i Mastersa, srpski teniser kako bi ostao u formi morao je da igra i 250 i 500 serije.
Posle turnira u Tel Avivu Novak je otputovao u Astanu gde se igra turnir serije 500, a potom će se na Mastersu u Parizu pripremati za Završni Masters u Torinu na kojem još uvek nije zvanično obezbedio mesto.
Ako Novak osvoji Astanu i Torino, biće oboren Federerov rekord postavljen pre 12 godina.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Đoković će imati još dan odmora, ali je već na terenu! /video/
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Novakov rolerkoster i otkrivanje „misterije“: „Nema tajnog napitka“
Marin Čilić protiv Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SPORT
Hrvat u „ruskoj“ majici čestitao Novaku: „Plaćam piće sledeći put“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala