- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je „osvojena“ i tu je kraj – „profesor“ iz Srbije želi da ponovo bude svoj

© Foto : Fenerbahče TviterNemanja Bjelica
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je okončao američku odiseju, koju je na kraju krunisao titulom šampiona NBA lige, i vratio se u Fenerbahče, gde je pre gotovo jedne decenije zavredeo nadimak – „profesor“.
Bjelica je prošle sezone bio član Golden Stejt Voriorsa sa kojima je osvojio titulu i istakao je da oseća da je u NBA dao sve što je imao.
„Osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fener zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina. Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima – sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom, Klejom Tompsonom – trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san – igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg“.
U dresu Fenera je 2015. godine bio MVP Evrolige, ali nije bio šampion Evrope. Tada je obećao navijačima da će se vratiti.
Nemanja Bjelica i Derik Vajt - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Profesor je naterao još jednog Amerikanca da prizna: „Kriv sam“
„Oni su veoma strastvene, vole igrače i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice“.
U NBA ligi je Bjelica ukupno odigrao 471 utakmicu – pre Voriorsa, igrao je za Majami, Sakramento i Minesotu.
„Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem – ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA“.
Propustio je Bjelica Evrobasket, ali nada se da će biti spreman za prvo kolo Evrolige, duel sa Bajernom u Minhenu u četvrtak.
„Nije ozbiljna povreda, bio je to samo list. Povredio sam ga sa reprezentacijom i pokušao sam da igram. Biću spreman uskoro“, kaže Bjelica.
Karmelo Entoni i Nemanj Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2021
SPORT
Amerika je posle šest godina shvatila ko je „profesor“ iz Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala