- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milove namjere ograničavaju izmjenama Zakona o predsjedniku

© Tanjug / HINA/DARIO GRZELJMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović najavio je da će Parlamentarna većina uskoro, izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu.
Vučurović je naveo da tako neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput novonajvaljene o skraćenju mandata skupštine.
Poslanik DF-a je tako odgovorio na izjavu poslanika DPS-a Predraga Boškovića koji je najavio inicijativu DPS da se skrati mandat Skupštini.
“Imamo 41 poslanika parlamentarne većine i pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. avgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana”, kazao je Vučurović i dodao da je namjera DPS jasna.
“Oni očajnički i uzaludno pokušavaju da uzdrmaju jedinstvo parlamentarne većine, imajući u vidu činjenicu da ta većina ima velike mogućnosti i da će ih nesumnjivo iskoristiti. Jasno je ko je naš zajednički protivnik i ko je protivnik Crne Gore i njene budućnosti, i taj sto prije mora biti poslat u političku istoriju”, zaključio je Vučurović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala