- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović nepoželjan u Sarajevu: Vlasti spremile deklaraciju, „neka ne dolazi dok ne promeni stavove“

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPHrvatski predsednik Zoran Milanović
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Gradsko veće Grada Sarajeva u sredu će održati 19. redovnu sednicu na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se razgovara o predlogu Deklaracije o osudi stavova predsednika Hrvatske Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini.
Prema onome što se može pročitati iz Deklaracije, Grad Sarajevo osuđuje većinu Milanovićevih izjava, a koje se odnose na BiH, i smatra ih neodmerenim i štetnim za odnose dve prijateljske države.

„Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primereno predsedniku jedne evropske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje pokazati prema gospodinu Milanoviću, zbog njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH“, stoji u delu dokumenta.

Takođe, navodi se kako izjave Milanovića neće ništa dobro doneti ni Hrvatskoj, a ni BiH, niti na bilo koji način doprineti regionalnoj stabilnosti i saradnji.
Sarajevo, glavni grad BiH, otvoren je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vređaju i rade štetu. Zato pozivamo Milanovića da promeni svoje uvredljivo ponašanje prema Bosni i Hercegovini. Do tada, neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan. Nadamo se da će se Milanović sabrati i promeniti svoje ponašanje“, stoji u Deklaraciji koju Gradsko veće tek treba da usvoji.
Na kraju, navedeno je kako će o stavu Grada Sarajeva biti obavešteni svi.
„Do tada, niko od od zvaničnih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom poseta šefova država i drugih visokih zvanica iz EU i sveta. O ovom stavu Gradskog veća Grada Sarajeva biće obavešteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu. Naglašavamo da će građanke i građani Hrvatske uvek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada“, zaključili su u Deklaraciji, preneo je „Kliks“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala