- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj o predlogu Kadirova da se koristi nuklearno oružje: Sve je rečeno u ruskoj doktrini

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je komentraišući izjavu lidera Čečenije Ramzana Kadirova u kojoj poziva da se u specijalnoj vojnoj operaciji koristi nuklearno naoružanje male snage, rekao da su svi razlozi za primenu takvog naoružanja navedeni u odgovarajućoj doktrini i da ne može biti drugih vrsta razmatranja.

„Kod nas ideja o korišćenju nuklearnog oružja proizilazi na osnovu onoga što je izloženo odgovarajućoj doktrini i ovde ne može biti reči o drugim razmatranjima“, rekao je Peskov komentarišući izjavu Kadirova na temu primene nuklearnog naoružanja u okviru specijalne vojne operacije.

Portparol Kremlja je komentarisao i kritiku čečenskog lidera na račun ruske vojske i izjavio da je Čečenija dala veliki doprinos u sprovođenju specijalne operacije. U teškim trenucima emocije moraju biti isključene, zato je poželjno pridržavati se izbalansiranih i objektivnih procena.

„To je veoma emotivan trenutak. Potrebno je reći da lideri regiona imaju punomoćje da iskazuju svoje mišljenje i da daju procene. Ipak su to lideri ruskih regiona, između ostalog i Ramzan Kadirov, koji je, kako znate, od samog početka specijalne vojne operacije veoma mnogo uradio, dao veliki doprinos i nastavlja to da čini. Celokupna republika nastavlja da daje veliki doprinos u sprovođenju specijalne vojne operacije i to veoma herojski i efikasno“, rekao je Peskov.

Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kadirov pokazao američki dron sa natpisom „Pozdrav iz Njujorka“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala