- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tegeltija u „Miljanovom korneru“: Željko je digao Partizan iz mrtvih /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaVladan Tegeltija
Vladan Tegeltija - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Sportski novinar i urednik TV SD Partizan Vladan Tegeltija gostovao je u Sputnjikovoj emisiji „Miljanov korner“ i govorio o aktuelnim pitanjima koja se tiču crno-belih, ali i regionalne košarke, reprezentaciji Srbije...
Za početak, šta Tegeltija očekuje od Partizana u ABA ligi?
„Partizan ima mnogo kadrovskih problema. Doveo je zvučna imena koja bi u ABA ligi trebalo da donesu prevagu, ali se i Zvezda pojačala... Kompletnu ekipu je promenila sa sedam, osam igrača. I to odličnih. Partizan ima problem na pleju posle povrede Avramovića... Mislim da su šanse podjednake kada je ABA liga u pitanju jer je Zvezda dovela zaista sjajne igrače. Mnogi potcenjuju Vladu Jovanovića koji je sjajan trener. Eto, imamo i problem trenera. Osim Saše i Željka Obradovića i sada Jovanovića, mi nemamo srpske trenere u Evroligi, a koliko ih je pre bilo... E tu treba Nebojši Čoviću odati priznanje. Uvek je gurao mlade trenere i Tomića i Vladu Jovanovića i Alimpijevića... Ali, svi oni mladi su bili pljuvani. I u Partizanu Vlada Šćepanović isto“, rekao je Tegeltija.
Koliko crno-beli mogu u najjačoj ligi Evrope?
„Partizan je najmlađi tim Evrolige. Dokle će doći, videćemo. Sve osim osvajanja ABA lige je neuspeh. Ali, ponavljam, kao i u Berlinu, jedna četvrtina može da ti uništi sve“.
Crvena zvezda je dovela najnovije pojačanje u vidu Miroslava Raduljice, bivšeg igrača Partizana.
„Dosta se potcenjuje dolazak Raduljice u Zvezdu. Mislim da je odličan potez. Zvezda je uzela igrače koji još nisu u zenitu. Problem je povreda Dobrića. Igraće, čini mi se, napadačku košarku, drugačiju nego prošle godine. Vlada Jovanović je odličan trener koji je na turniru u Opatiji sa totalnim anonimusima deklasirao Partizan. Imao je on tamo drugih problema, podmetanja... Gurnut je sada u vatru. Partizan to nije sebi mogao da priušti, zato im je trebalo jako trenersko ime poput Željka Obradovića. Sam njegov dolazak podiže sve na viši nivo, od opreme do uslova. Imao sam privilegiju da vidim u Atini i Istanbulu kako izgleda kad se on pojavi tamo. Od ekonoma, čistačica, novinara... Ljubljenje, grljenje, poštovanje. Imao je ponude Fenera i Panatinaikosa, ali je odabrao Partizan. I da ne uradi ništa, sam njegov dolazak je digao Partizan iz mrtvih. Pitanje je šta bi bilo s Partizanom“.
Jedna od tema bila je i rad sa mlađim kategorijama...

„Koliko se u Savezu radi sa mlađim kategorijama? Mesec dana u vrh glave. Oni su 10 meseci u klubovima. Kako se radi u klubovima? Pojedini klubovi pljuju po Savezu, a odvojili su se od njih. Ne postoji da neko može da ti kaže: ’Ne možeš da daš igrača u Letnju ligu, mora da ide na pripreme reprezentacije’. Kad budu prozori, Partizan i Zvezda treba da daju reprezentativce. Imate puno stranaca, daćete igrače koje selektor hoće. Bio sam prisutan kada je Željko Obradović rekao Kariju Pešiću da će, koga god zatraži iz Partizana, on igrati prozore. Turska tako radi... I sad se pozivaš na mlađe igrače. Ko od mlađih igrača igra po klubovima. Zvezdin najmlađi igrač je Stefan Lazarević koji ima 26 godina. I ti prozivaš nekog za mlađe kategorije. Pa gde su u Zvezdi i FMP mladi igrači. Partizan nije izbacio igrača... Partizan nije imao nijedno polufinale ni u pionirima, ni u kadetima ni u juniorima, ali oni bar ćute. I ti prozivaš. Ni iz FMP koji ti važi kao razvojni tim ti nemaš nekog da pozoveš. Imaš Topićevog sina, koji videli smo koliko igra. Kupio si Petruševa od Miška, Ilića od Dodika. Pogledaj prvo sebe, pa druge“, konstatovao je Tegeltija.

Ceo razgovor pogledajte u video-prilogu:
Košarkaš Partizana Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Sputnjik otkriva tajnu Zekovog ranca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala