- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore pušten posle informativnog razgovora

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
U Nikšiću je sinoć sprovedena akcija Specijalnog tužilaštva u cilju zaustavljanja krijumčarenja cigareta, a u okviru koje je priveden veći broj osoba. Na informativnom razgovoru bio je i direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević koji je posle saslušanja pušten, javila je RTCG.
Podgoričke „Vijesti“ prenele su jutros da je akciju izvelo Specijalno policijsko odjeljenje po nalogu Specijalnog državnog tužioca zbog sumnje u krađu i šverc cigareta koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar.
Tokom dana bi trebalo da se oglase iz Uprave policije povodom ove akcije.
Pozivajući se na više izvora, Vjesti su prenele da je akcija izvedena u Podgorici i u Nikšiću, a sumnja se da su privedeni bili u organizovanom kriminalnom lancu krađe dela krijumčarenih cigareta, koje je trebalo da budu spaljene u pećima preduzeća „Javorka“ i „Željezare“ u Nikšiću.
SDT veruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to verovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u njihovom krijumčarskom lancu.
Uništavanje krijumčarenih cigareta u Nikšiću organizovano je u nekoliko navrata od 30. juna, a poslednji put u četvrtak, kada su prisustvovali i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.
Abazović je tog dana rekao da je spaljivanje cigareta najveći udarac ljudima koji se bave organizovanim kriminalom kao i da je šverc cigareta „klinički mrtav“ jer je Crna Gora postala rekorder po količini zaplenjenih cigareta.
Rade Milošević, koji je bio na informativnom razgovoru, funkcioner je Abazovićeve URA i član glavnog odbora tog pokreta, a imenovan je za državnog sekretara MUP Crne Gore u januaru 2021. godine. Potom ga je Vlada 27. aprila ove godine postavila na mesto direktora Uprave poreza i carina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala