- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska crkva: U toku su tektonske promene u svetu

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNovojerusalimski manastir Ruske pravoslavne crkve nakon potpune restauracije u gradu Istri, Moskva.
Novojerusalimski manastir Ruske pravoslavne crkve nakon potpune restauracije u gradu Istri, Moskva. - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Ulazak Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije, diktiran potrebom da se zaštiti njihovo stanovništvo, svedoči o tektonskim promenama u svetskom poretku, rekao je Sputnjiku predsednik Odeljenja za crkvene odnose sa društvom i medijima Moskovske Patrijaršije Vladimir Legojda.

„Prisajedinjenje Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti Rusiji - događaj je ogromnih razmera, koji ukazuje na tektonske promene u celokupnom svetskom poretku. Ova odluka je diktirana potrebom da se zaštite ljudi koji žive tamo, da im se pomogne. Ruska Crkva, uprkos tome što su spoljne sile izazvale raskol na prostoru istorijske Rusije, nastaviće da se moli za mir i jedinstvo naroda koji imaju zajedničke duhovne korene, za bratsku ljubav i slogu“, rekao je Legojda.

On je napomenuo da je rano davati odgovore na pitanja kako će biti organizovana crkvena uprava na ovim teritorijama.
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak na svečanosti u Kremlju ukaz o prijemu Hersonske i Zaporoške oblasti, Donjecke i Luganske Narodne Republike u sastav Ruske Federacije i formiranju novih subjekata u Rusiji.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
RUSIJA
Putin o ulasku novih teritorija u sastav Rusije: Dobro došli kući!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala