- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Roskosmos“ objavio nove satelitske snimke curenja gasa na „Severnom toku“ /foto/

© AP Photo / Danish Defence Command via APMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok"
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Ruska državna korporacija „Roskosmos“ objavila je nove satelitske snimke curenja gasa na krakovima gasovoda „Severni tok“.
„'Roskosmos' nastavlja da prati curenje gasa iz gasovoda 'Severni tok 1' i 'Severni tok 2', navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu korporacije, uz napomenu da je snimak napravljen uz pomoć kosmičkog uređaja „Kanopus V“.
„Roskomsmos“ je u četvrtak već objavio satelitske fotografije curenja gasa na gasovodima u Baltičkom moru.
Dvadeset šestog septembra je istovremeno došlo do curenja gasa na gasovoda kojima se ruski gas isporučuje Evropi. Prema informacijama vlasti Danske i Švedske, otkriveno je da gas curi na dva mesta na „Severnom toku 1“ i na jednom mestu na „Severnom toku 2“ u oblasti ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji.
Operater gasovoda „Nord strim AD“ je saopštio da je vanredna situacija na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti rokove za remont. Kremlj je ove incidente nazvao „diverzijom bez presedana i činom međunarodnog terorizma“.
Glavno tužilaštvo Rusije je pokrenulo krivični postupak zbog čina međunarodnog terorizma. Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski je izjavio da je hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog ovih diverzija sazvana za petak u 21.00 sat po srednjoevropskom vremenu.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
RUSIJA
Rusija ima podatke o umešanosti Zapada u eksplozije na gasovodima „Severnog toka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala