- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najbrži dron kompleksa „Ađutant“: Leti 500 kilometara na sat /video/

© YT/ Elbit SystemsDron "Hemres" 450
Dron Hemres 450 - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Najbrži dron koji se nalazi u sastavu ruskog kompleksa „Ađutant“ može se kretati brzinom od 500 kilometara na sat. Ova bespilotna letelica je specifična po tome da dok leti odbacuje jedno krilo.
Krilo koje se odbacije je za jednokratnu upotrebu i u njega se može ugraditi dodatni rezervoar sa gorivom. Ono se koristi na startu prilikom poletanja, a onda ga dron odbacuje kada postigne određenu visinu i dođe do određenog područja.
Na komandu operatera sa zemlje, krilo se odvaja. S obzirom da je ono velikih dimenzija, sada, kada je odvojeno od letelice, više ne sprečava postizanje veće brzine leta. Takvu tehnologiju ne koristi niko na svetu.
Brzinom od 130 kilometara na sat raketa se odvaja od krila. Za pet sekundi brzina rakete se udvostručuje i ona dostiže maksimalnu brzinu. U isto vreme krilo pada ka zemlji. Raketa za to vreme nastavlja svoj let. Opremljena je specijalnim uređajem koji omogućava radarima bolju preglednost.
Mlazna raketa, helikopter, turbopropelerski avion su delovi bespilotnih letelica za višekratnu upotrebu najnovijeg univerzalnog kompleksa „Ađutant“. Ovaj kompleks je specijalno napravljen za obuku ruskih protivvazduhoplovnih sistema.
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kadirov pokazao američki dron sa natpisom „Pozdrav iz Njujorka“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala