- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Izbori u BiH: Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu, nađeni označeni glasački listići

© Sputnik / Branko MaksimovićIzbori u Bosni i Hercegovini
Izbori u Bosni i Hercegovini - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Pet lica iz biračkog odbora Hozići u Novom Gradu lišeno je slobode zbog sumnje na krivično djelo izborna prevara, izjavio je glavni tužilac Mladen Mitrović.
Mitrović je naveo da su lice lišena slobode zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnoj javnog tužilaštva u Prijedoru. On je dodao da je u kontaktu sa Tužilaštvom BiH.
"Zajedno preduzimamo dalje aktivnosti u vezi sa istragom u ovom predmetu", dodao je Mitrović za Srnu.
Opštinska izborna komisija Novi Grad smenila je birački odbor na biračkom mestu Hozići, gde su utvrđene nepravilnosti odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.
Na tom biračkom mestu danas neće biti održani izbori, rekao je Srni predsednik Opštinske izborne komisije Ljuban Knežević.
Knežević je naveo da novi birački odbor, koji je odredio OIK, pakuje izborni materijal koji će u pratnji policije biti dostavljen u Opštinsku izbornu komisiju.
On je rekao da biračko mesto Hozići jutros nije ni počelo sa radom, a tokom obilaska članovi OIK-a su našli označene glasačke listiće za sve nivoe vlasti.
„Označene listiće je izuzela policija. Ostali izborni materijal biće dostavljen u Opštinski izbornu komisiju“, rekao je Knežević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala