Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Albanac upucao Srbina u Lapljem Selu kod Gračanice

© AP Photo / Visar KryeziuPolicija tzv. Kosova, arhivska fotografija
Policija tzv. Kosova, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo potvrdila je da je sinoć u Lapljem Selu upucan Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom na desnoj butini sinoć u 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen.
Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, da bi se uverili u njegovo zdravstveno stanje i ponudili potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je dd početka ove godine ovo stoti incident prema Srbima na Kosovu i Metohiji.
„Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan. Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih“, saopšteno je iz Kancelarije.
Izlivi nasilja na Kosovu i Metohiji kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumnjivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu, zaključuje se u saopštenju.

Srpska lista osudila napad

Srpska lista osudila je ranjavanje Ljubomira Mirića čime je, kako su naveli, nastavljen poražavajući niz neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.
„Zahtevamo od nadležnih organa da najhitnije reaguju, pronađu počinioca ovog gnusnog napada, za koga povređeni Mirić tvrdi da je Albanac, i najoštrije kazne zbog ovog nedela“, saopštila je Srpska lista.
Navode, da očekuju da policijski i sudski organi "počnu da rade svoj posao i kažnjavanjem odgovornih za napade na Srbe pošalju poruku svima da je nasilje neprihvatljivo ponašanje, bez obzira na nacionalnost žrtve ili počinioca".
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SRBIJA
Petar Petković: Srbi se neće odreći svojih registarskih oznaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala