- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Dinamična saradnja Kine i Rusije, zajedničkim naporima do pravednijeg svetskog poretka

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping u Pekingu
Vladimir Putin i Si Đinping u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kineskom predsedniku Si Đinpingu Nacionalni dan Kine i tom prilikom ukazao na uspešnu saradnju Moskve i Pekinga koje povezuju napori u cilju izgradnje demokratičnijeg i pravednijeg svetskog poretka.
Putin je konstatovao da se rusko-kineski odnosi dinamično razvijaju u duhu strateške saradnje i partnerstva.
„Bez obzira na složenost međunarodne situacije, Rusija i Kina sarađuju u najrazličitijim pravcima, a zahvaljujući zajedničkim ciljevima i naporima biće moguće izgraditi demokratičniji i pravedniji svetski poredak i suprotstaviti se savremenim pretnjama i izazovima. Želim da potvrdim spremnost za nastavak našeg dijaloga i tesne saradnje na korist prijateljskih naroda Rusije i Kine“, istakao je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.
U poruci povodom 73. godišnjice od osnivanja Kine, ruski predsednik je ukazao da su opšte priznati uspesi koje je Kina postigla u socijalno-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i drugim oblastima.
„Vaša država zasluženo uživa autoritet na svetskoj sceni i igra važnu i konstruktivnu ulogu u rešavanju aktuelnih pitanja regionalne i globalne agende“, poručio je Putin.
O savezništvu Kine i Rusije na stvaranju boljeg i pravednijeg sveta govorila je u svojoj emisiji "Moj pogled na Rusiju" glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić:
Orkestar često izvodi himnu Kine. - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SVET
Šta je zaparalo oči i uši Zapadu: Najsnažnija poruka susreta Putina i Sija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala