- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Energetski kolaps na Kubi: Vlasti traže pomoć Amerike /video/

© AP Photo / Ramon EspinosaProtesti na Kubi
Protesti na Kubi - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Kubanske vlasti uputile su zahtev za hitnu pomoć administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena, nakon što je uragan Ijan prekinuo elektroenergetsku mrežu na celom ostrvu, a 11 miliona ljudi ostalo bez struje, objavio je Volstrit džurnal.
Razorna oluja, koja je nastavila da se kreće duž jugoistočne obale SAD, pogodila je Kubu u utorak i izazvala kolaps elektroenergetske mreže, nestanak struje na celom ostrvu, a oštećene su kuće i uništeni poljoprivredni usevi.
Kubanci su izašli juče na ulice kako bi izrazili protest zbog nestanka struje, koji pojačava dodatno zabrinutost stanovništva zbog nestašice hrane, goriva i lekova, prenosi Rojters.
Vašington procenjuje da bi kubanske vlasti stavile prioritet na bolnice, pumpe za vodu, kanalizaciju i drugu vitalnu infrastrukturu ako bi Bajdenova administracija pozitivno odgovorila na zahtev za pomoć iz Havane, objavio je list Volstrit džurnal, pozivajući se na pregled komunikacije elektronskom poštom.
Stejt department nije još odgovorio na zahtev da potvrdi ovaj izveštaj američkog lista, kao ni ambasada Kube u Vašingtonu, prenosi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala