- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Planina potencijala: Amerika predviđa blistavu budućnost „srpskom jednorogu“

© AP Photo / Nate BillingsSrpski košarkaš Aleksej Pokuševski u duelu protiv Toronto Reptorsa
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski u duelu protiv Toronto Reptorsa - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Američki mediji uvrstili su srpsku košarkašku nadu i člana Oklahome Alekseja Pokuševskog među deset najperspektivnijih igrača u NBA ligi.
„Srpski jednorog“ kako glasi nadimak Alekseja Pokuševskog zauzeo je deseto mesto na listi „Bličer riporta“ kada su u pitanju mladi i talentovani košarkaši pred kojima su velike stvari u najjačkoj košarkaškoj ligi sveta.

„Drsko ili apsurdno, jer Aleksej Pokuševski ima planinu potencijala. Mada, tu je i jasan manjak uglađenosti. Ta kombinacija za sada je manifestovala 37,6 odsto šuta iz igre. Jasno je da je ovde prioritet potencijal i da ističemo jasne bleskove napretka u odnosu na prethodnu sezonu“, naveli su u autorskom tekstu objavljenom na „Bličer riportu“

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je prošle seozne imao prosek od 13,4 poena uz 8,3 skokova, 5,5 asistencija i 1,4 ukradene lopte.
„Ukoliko sagledate određene aspekte Pokuove prošle sezone, pomislili biste da nije baš dobro. Ali ako pogledate druge večeri, onda biste mislili da je značajno napredovao“, istakao je Sem Presti, generalni menadžer „grmljavine“.
Teška povreda prvog pika na draftu Četa Holmgrena koji će propustiti sezonu, mogla bi da se odrazi na minutažu „srpskog jednoroga“, koji je gore pomenute brojke ostvarivao kada je na parketu dobijao da provede 30 i više minuta.
„Ako Pokuševski nekada bude uspeo da sklopi kockice, zaista bi mogao da bude poseban. Nema mnogo toliko visokih igrača koji su toliko komforni na perimetru kao on. Predvideti 'brejkaut' sezonu za njega je dosta odvažno i verovatno će mu biti potrebno još vremena, ali talenat i priliku ima", zaključuje se u tekstu.
Kada su u pitanju ostalih deset nada NBA lige, osim Alekseja Pokuševskog tu su još:
Kejd Kakinghem (Detroit), koji je ujedno i prvi na listi, a onda slede: Tajris Haliburton (Indijana), Džejlen Grin (Hjuston), Lauri Markanen (Juta), Majkl Porter (Denver), Enferni Sajmons (Portland), Devin Vasel (San Antonio), Džejlen Smit (Indijana), Džejms Vajzmen (Golden Stejt) i Aleksej Pokuševski (Oklahoma).
Amerika košarka - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Pokušala je i Srbija, ali niko im ništa ne može – Amerikanke opet na krovu sveta
Vladimir Mihailović i Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Partizan imenovao Amerikanca za kapitena: „Velika je čast“
Vladan Tegeltija - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Podkast
Vladan Tegeltija: Vreme je za velike promene u Partizanu | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala