- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zelenski: Ukrajina podnosi zahtev za članstvo u NATO-u, nećemo pregovarati sa Putinom

© AP Photo / Virginia MayoZastave NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu
Zastave NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Ukrajina će podneti zahtev za hitno članstvo u NATO-u, saopštio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.
„De fakto smo već prošli svoj put u NATO... Danas Ukrajina predaje zahtev da se to učini de jure. Prema proceduri koji će odgovarati našem značaju za zaštitu našeg društva. Po ubrzanoj proceduri. Činimo svoj odlučujući korak potpisivanjem prijave Ukrajine za pristupanje NATO-u po ubrzanoj proceduri“, navodi se na Telegramu Zelenskog.
On je dodao da Ukrajina neće voditi nikakve pregovore sa Rusijom, sve dok je Putin predsednik.

„Ukrajina je bila i ostaje lider u pregovaračkim naporima: naša država je uvek nudila Rusiji da se dogovori o suživotu pod jednakim, poštenim, dostojnim i pravednim uslovima. Očigledno da to nije moguće sa ovim ruskim predsednikom... Stoga smo spremni za dijalog sa Rusijom, ali sa drugim predsednikom Rusije“, naglasio je Zelenski u svom video-obraćanju.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da se nakon pripajanja četiri regiona Rusiji za Ukrajinu ništa ne menja, Kijev će nastaviti da „vraća teritorijalni integritet“.
„Za Ukrajinu se ništa ne menja: nastavljamo da oslobađamo našu zemlju i naš narod, vraćajući naš teritorijalni integritet“, napisao je on na Tviteru.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas tokom ceremonije pristupanja DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti Rusije da je Rusija spremna za pregovore sa Ukrajinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala