- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija preporučuje svojim državljanima: Kritički pristup prilikom putovanja u Crnu Goru

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Rusija preporučuje svojim državljanima da zauzmu „kritički pristup“ kada planiraju putovanja u Crnu Goru, uzimajući u obzir neprijateljske poteze Podgorice, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Imajući u vidu neprijateljsko ponašanje crnogorske administracije i sve jaču neprijateljsku atmosferu, prinuđeni smo da sunarodnicima preporučimo da imaju kritički pristup u planiranju putovanja u Crnu Goru. Pored toga, u skorije vreme neće im biti omogućeno pružanje konzularnih usluga zbog smanjenja osoblja ambasade Rusije u Podgorici na minimum“, rekla je Zaharova.
Ona je naglasila da neprijateljsko ponašanje Podgorice neće ostati bez odgovora.
Podsetimo, šest ruskih diplomata proglašeno je personama non grata u Crnoj Gori, zbog čega je rad konzularnog odeljenja ambasade Rusije obustavljen na neodređeno vreme.
Zaharova je dodala da Crna Gora nije zvanično formulisala prigovor u vezi sa proterivanjem ruskih diplomata nego se zadržala na buci u medijima, tako da su izjave o „ruskoj pretnji“, očigledno, usmerene na to da se skrene pažnja sa unutarpolitičkih problema.
Zaharova je dodala da ovo nije prvi put da Podgorica pokazuje pretencioznu brzinu po pitanju ‘zaštite državnih interesa’ od nepostojeće ruske pretnje.
„Svojoj publici očigledno žele da pokažu kompetentnost i borbenost aktuelnih vlasti koja se zaplela u unutrašnjim intrigama i koja stalno balansira na granici između krize i prevremenih izbora“, ističe se u saopštenju.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
REGION
Zaharova o proterivanju diplomate iz Crne Gore: Podgorica slepo prati destruktivnu liniju Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala