- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pratite na Sputnjiku: Putin u 14 sati piše istoriju

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin ispred Kremlja
Predsednik Rusije Vladimir Putin ispred Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće danas u Moskvi na ceremoniji potpisivanja sporazuma o stupanju novih teritorija u sastav Ruske Federacije, a ta dokumenta će biti potpisana sa sve četiri teritorije na kojima je održan referendum – sa Luganskom i Donjeckom Narodnom Republikom, kao i sa Zaporoškom i Hersonskom oblašću.
Kako je najavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ruski predsednik će u okviru svečanosti imati sastanak sa liderima oslobođenih teritorija, nakon čega će, kako je kazao, održati opširan govor.
Inače, svečanost će početi u 14 sati i možete je pratiti uživo na Sputnjiku.
U međuvremenu, oglasio se i sam Putin koji je rekao da je u toku veoma složen proces koji podrazumeva formiranje pravednijeg svetskog poretka, ali da to formiranje prate problemi koji leže na površini.
"Unipolarna hegemonija se neumoljivo ruši. To je objektivna realnost sa kojom Zapad kategorično ne želi da se smiri. Sve što proizilazi iz toga, mi vidimo", kazao je Putin i naglasio da Zapad pokušava da sprovodi politiku diktata, grčevito se držeći za prošlost i izmišljajući nove probleme, usled čega rastu rizici destabilizacije situacije, uključujući i u pacifičkom regionu. On je takođe ocenio i da je sve to rezultat raspada Sovjetskog Saveza.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin priznao nezavisnost Hersonske i Zaporoške oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala