- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kalinić o neuspehu na Evrobasketu: Greška je bila što smo hteli da pobeđujemo s 20 razlike

© Foto : FIBANikola Kalinić
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Srbija je doživela neuspeh na Evropskom prvenstvu iako je spadala među najveće favorite. Poraz od Italije u osmini finala značio je kraj takmičenja. Sada o svemu govori jedan od najvažnijih igrača Orlova Nikola Kalinić.
Kalinić je govorio za Jurohups i odgovorio na pitanje oko toga da li su previsoka očekvanja uzrokovala poraz od Italije.
„Ne mislim da je to, jer tako je uvek u Srbiji, nekad osvojimo medalju, nekad ne. Promenili smo neke stvari na poluvremenu, ali to nisu bili dobre promene. To je to, izgubili smo utakmicu. Možda je greška bila što smo želeli da zbog tih očekivanja pobedimo s 20 razlike. Želeli smo da pokažemo da smo mnogo bolji i da pobeđujemo s 20 ili 30 poena. Bilo nam je potrebno da pobedimo samo s jednim poenom razlike. Možda je to lekcija koju možemo da izvučemo za naredna takmičenja“, rekao je Kalinić za Jurohups.
Sada Kalinića čeka posao u Barseloni.
„Ovo je jedan od mojih omiljenih gradova. Kada sam počinjao da igram bio m je na vrhu liste gradova koje sam želeo da posetim. Želeo sam i da jednog dana živim ovde. Sviđa mi se ’vajb’, arhitektura, plaža, sunce, parkovi, ljudi... Za sada je sjajno“, završio je Kalinić intervju za Jurohups.
Pehar ABA lige - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SPORT
Ko će osvojiti ABA ligu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala