- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajina pokušava u Izjumu da ponovi scenario iz Buče

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaStela na ulazu u grad Izjum
Stela na ulazu u grad Izjum - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Ukrajinske vlasti pokušavaju da u Izjumu u Harkovskoj oblasti ponove isti scenario sa provokacijama o navodnim zločinima ruske vojske kao u Buči kod Kijeva, ali to ne uspeva zbog ogromnog broja nedoslednosti, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Nakon pregrupisavanja savezničkih snaga u Harkovskoj oblasti, režim (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog na sve moguće načine pokušava da ponovi u ovom gradu scenario iz Buče, koji su sami pokušali da napišu veštačkom fabrikacijom dokaza o navodnim zločinima ruske vojske“, rekla je Zaharova.
„Ali nije moguće napraviti čak ni ono što su izmislili u Buči. Toliko je nedoslednosti da je nemoguće više razvijati ovu temu“ zaključila je ona.
Istovremeno, Kijev saopštava da su u gradu pronađena mučilišta, navode se „strašne cifre“ – oko 450 grobova. Ipak, naglasila je Zaharova, kada je Rusija slala fotografije stvarnih sahranjivanja, priložene video činjenice, svedočenja i opisi u zapadne države – nije bilo reakcije.
„I to je to: jednom rečju – insceniranje“, zaključila je Zaharova.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao lažnim optužbe Kijeva za ratne zločine na teritorijama koje su nedavno prešle pod kontrolu Ukrajine.
Ukrajinske vlasti i mediji objavili su video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.
Vojnik iz obezbeđenja Vladimira Zelenskog sa nacističkom oznakom u Izjumu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
RUSIJA
Genocid nad sopstvenim narodom: Kijev režira „novu Buču“ – u Izjumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala