- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin naredio: Hitno ispraviti sve greške koje su nastale tokom delimične mobilizacije

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je naložio da se hitno isprave sve greške koje su nastale tokom delimične mobilizacije.
Putin je tokom sednice Saveta bezbednosti Rusije konstatovao da su se tokom mobilizacije pojavila mnoga pitanja, sve greške treba ispraviti, svi oni koji su bili pozvani bez potrebe treba da budu vraćeni kući.
„Očeve sa više dece, koji su prestari za vojnu obavezu, koji boluju od hroničnih bolesti, treba vratiti kući. Postoje slučajevi kada su lekari sa dugogodišnjim iskustvom poslati da budu strelci. Zašto?“, upitao je šef države.
On je napomenuo da oni koji su pozvani na vojnu službu na osnovu delimične mobilizacije moraju obavezno da prođu vojnu obuku.
„Takva koordinacija, obuka ljudi - uslov je koji se mora striktno poštovati“, naglasio je Putin.
Ruski lider je podsetio da su građani, pre svega u rezervnom sastavu, podložni mobilizaciji i zatražio od državnog tužioca da odmah reaguje na sve prekršaje tokom mobilizacije.
Prema njegovim rečima, u brojnim subjektima Federacije formirane su radne grupe pri vojnim odsecima, čija je svrha "da građanima pruže neophodnu pomoć".
Prošle nedelje, predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je delimičnu mobilizaciju. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, mobilizacija je potrebna za kontrolu kontakt-linije duge hiljadu kilometara i oslobođenih teritorija u Ukrajini.
U Oružane snage Rusije biće pozvano ukupno 300 hiljada rezervista, što je nešto više od jednog procenta ukupnog mobilizacionog resursa zemlje. Prema ministrovim rečima, nema govora ni o kakvoj mobilizaciji studenata. Mobilizacija se takođe neće ticati sadašnjih regruta.
Vojna knjižica u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Tenkisti, artiljerci, strelci: Ministarstvo odbrane Rusije objasnilo na koga se odnosi mobilizacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala