- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Operatoru "Turskog toka" povučena izvozna dozvola

© AFP 2023 / ADEM ALTANGas
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Operator "Turskog toka" - kompanija South Stream Transport B.V – saopštila je da joj je prevremeno oduzeta izvozna dozvola zbog novih sankcija EU. Istovremeno, nove sankcije ne ograničavaju isporuku gasa gasovodom u Tursku i evropske zemlje, dok je kompanija podnela zahtev za obnavljanje licence.
„Tokom 2022. godine Evropska unija je periodično uvodila dodatne sankcije u cilju ograničavanja izvoza materijala, tehnologija i usluga kompanijama koje podržavaju aktivnosti Rusije. Kao rezultat uvođenja novih sankcija, 18. septembra 2022. godine, povučena je izvozna dozvola kompaniji South Stream Transport B.V. – operateru morskokog gasovoda "Turski tok", kojim se ruski gas transportuje preko Crnog mora do potrošača u Turskoj i evropskim zemljama", navodi se u saopštenju.
Holandske vlasti su poslale kompaniji zvanično obaveštenje, pozvavši se na zabranu isporuka robe i usluga, između ostalog, tehničke pomoći i održavanja, za upotrebu u Rusiji.
Istovremeno, nove sankcije ne ograničavaju nastavak transporta gasa navedene kompanije. Prema tome, „isporuke gasa za različite industrije i milione domaćinstava u Turskoj i evropskim zemljama neće biti pogođene niti kratkoročno niti dugoročno“, istakla je kompanija.
Operator "Turskog toka", kompanija South Stream Transport B.V - podnela je zahtev za obnovu izvozne dozvole i čeka odgovor vlasti Holandije, saopštila je kompanija.
Deo kraka Turskog toka kroz Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
RUSIJA
"Turski tok" nastavlja sa radom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala