- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Novi detalji ubistva Zaharčenka: Ubici plaćeno pet miliona rubalja

© Sputnik / Igorь Maslov / Uđi u bazu fotografijaPotret bivšeg lidera DNR Aleksandra Zaharčenka na njegovoj sahrani u Donjecku
Potret bivšeg lidera DNR Aleksandra Zaharčenka na njegovoj sahrani u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Ubica prvog lidera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka dobio je pet miliona rubalja (oko 90 hiljada evra), saopštio je u telefonskom razgovoru sa svojim agentom agent Službe bezbednosti Ukrajine Aleksandar Kijaščenko.
„Za ‘Zaharku’ (Aleksandra Zaharčenka) platili su pet miliona rubalja. Kažem, pet miliona rubalja je otišlo čoveku koji je izvršio... Dva miliona dolara je bio ukupan budžet za sve: za pripremu , za prisluškivanje itd. A čovek koji je to izvršio, pritisnuo je dugme na vreme i dobio pet miliona rubalja“, ispričao je službenik SBU u telefonskom razgovoru.
Novi detalji ubistva Aleksandra Zaharčenka otkriveni su u razgovoru koji su presretnuti između pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine i agenta.
Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama Luganske Narodne Republike izjavio za Sputnjik da je presretnut telefonski razgovor između oficira SBU Aleksandra Kijaščenka i njegovog agenta, u kojem on iznosi nove detalje ubistva prvog lidera DNR.
Prvi lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je 31. avgusta 2018. od posledica eksplozije u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Vlasti DNR incident smatraju za teroristički napad. U maju 2019. godine, novi lider DNR Denis Pušilin je u intervjuu za Sputnjik objavio da je uhapšena jedna od grupa, verovatno, umešanih u ubistvo Zaharčenka. Prema njegovim rečima, istragom su utvrđeni organizatori, izvršioci i naručioci ubistva, među kojima su i visoki funkcioneri Ukrajine i drugih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala