- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sreću traži u Republici Srpskoj, ali još nije odabrao – Srbija ili Hrvatska

© Foto : Jutjub / EUROLEAGUE BASKETBALLMario Nakić
Mario Nakić - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Mladi košarkaš Igokee i sin nekadašnjeg igrača Partizana i Cibone, Mario Nakić kaže da još nije odlučio da li bi igrao za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske. Može čak da zaigra i za Španiju.
Njegov otac Ivo Nakić bio je prvak Evrope sa Partizanom 1992. godine, a 21-godišnji Mario je rođen i odrastao u Beogradu, odakle mu je majka.
U mlađim kategorijama igrao je za Zemun i Partizan, ali se već kao 14-godišnjak preselio u Real Madrid sa kojim je osvojio juniorsku Evroligu 2019. godine.
Igrao je i za seniore Reala da bi potom prešao u belgijski Ostende. Letos je potpisao ugovor sa članom ABA lige, Igokeom iz Aleksandrovca.
„Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo odličnom prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Takođe je klub koji je izbacio mnogo igrača i koji su kasnije prešli na još veći nivo. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim, da igram dobro i da se dokažem“, rekao je mlađi Nakić za riječki Novi list.
Nakić kaže da je pratio i Evrobasket, gde je očekivano navijao za Srbiju i Hrvatsku, ali i ostale zemlje iz regiona.
„Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regiona pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH. Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, na sledećem takmičenju mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate", istakao je Nakić.
Mladi košarkaš može da igra za očevu Hrvatsku, kao i za Srbiju. Nije igrao ni za jednu reprezentaciju, čak ni u mlađim kategorijama. Iako se pre tri godine pisalo da je izabrao Srbiju, Nakić kaže da konačna odluka još nije pala.
„Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vreme za to“, zaključio je Nakić.
Mario Nakić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Srbija mu je bliža od Hrvatske – i podsetio je na heroje odbrane od NATO agresije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala