- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostavile srce na parketu, ali daleko od čuda: „Borile smo se koliko smo mogle“

© AP Photo / Mark BakerIvana Raca
Ivana Raca - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Posle poraza srpskih košarkašica od Amerike u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, Ivana Raca istakla je da su se ona i saigračice maksimalno borile, ali da nisu uspele da odgovore izuzetno jakim protivnicama.
Iako je u mlađim kategorijama igrala za Grčku Ivana Raca koja je rođena na Kipru jedva je čekala poziv Marine Maljković za seniorski tim Srbije.
Poverenje je opravdala na Svetskom prvenstvu na kojem je kako je istakla posle eliminacije od Amerike stekla veliko iskustvo.
Raca je posle bolnog poraza objasnila da su srpske košarkašice dale sve od sebe, ali da su svesne da nisu uspele do kraja da ostvare ono što je od njih tražila selektorka Marina Maljković.
„Veliko iskustvo. Borili smo se koliko smo mogli danas. Nismo uspele ono što je Marina očekivala da uradimo. Igrali smo super prvu četvrtinu, ali morale smo da nastavimo i u ostalim četvrtinama da bismo se borili sa njima“, istakla je Raca.
Za nju je Svetsko prvenstvo u Australiji bilo važno iskustvo.
Ovo je škola za mene. Iz svake utakmice sam nešto novo naučila. Imamo sada Evropsko, kvalifikacije...“, dodala je srpska košarkašica.
Nakon odlaska Sonje Vasić (Petrović) i Jelene Bruks ( Milovanović) Srbija je dobila podmlađen tim koji je dokazao da ima budućnost.
„Mlada smo ekipa, a imale smo veliku minutažu. Znamo se dugo godina, samo do sada nismo igrale protiv ovakve konkurencije“, objasnila je Ivana Raca.
Srpskoj košarkašici falilo je pola poena kako bi imala dvocifren učinak u četvrtfinalu. Ubacila je devet uz sedam skokova i jednu asistenciju.
Ivana je imala i po dve ukradene i izgubljene lopte, a šutirala je 3/11 iz igre i 2/2 sa slobodnih bacanja.
Ivana Raca - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
SPORT
Hrabre Srpkinje poražene od Amerike! Lavovska borba do poslednjeg daha, Marina ima tim za ponos
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Evrobasket 2022
Deset minuta Lukine magije /video/
Miroslav Raduljica - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Raduljica u Zvezdi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala