Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Direktorka Klinike „Dr Laza Lazarević“ oglasila se posle jednočasovnog štrajka dela zaposlenih

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICDr Ivana Stašević Karličić
Dr Ivana Stašević Karličić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević” dr Ivana Stašević Karličić oglasila se posle jednočasovnog štrajka dela zaposlenih te ustanove, koji traže njen odlazak sa direktorskog mesta. Ona je rekla da neće podnetu ostavku.
Dr Ivana Stašević Karličić kaže i da je na mesto direktora postavila Vlada Srbije, te da ona treba da oceni njen rad i oceni koliko će biti na ovoj funkciji.
Ona je dodala da je na skupu povodom jednočasovnog štrajka bilo i političkih predstavnika, te tvrdi da mu je prisustvovao mali broj zaposlenih, dok ostali „nastavljaju da rade“.
Direktorka Klinike je poručila da je od početka štrajka upozorenja pozvala nadležne da provere zakonitost rada i okupljanja sindikalnih organizacija.
„Ti sindikati nemaju radno-pravne uslove za tu vrstu delovanja, oni nemaju ni sindikalne zahteve. Mi smo ustanova koja je transparentna i podložna kontroli, a ovakve situacije nisu razlog za kontrole. Kontrole rada državnih institucija su i više nego česte - što redovne, što vanredne“, objasnila je.
Ona ukazuje na to da zahtev za njenu ostavku nije sindikalni zahtev i ističe da je klinika uputila Ministarstvu za rad i zapošljavanje zahtev za izlazak na lice mesta, gde bi njihova inspekcija utvrdila zakonitost štrajka i sindikalnih zahteva.
„To je osnovni preduslov za to da se sedne za sto i razgovara. Iz Ministarstva nema odgovora, znam da nisu odgovorili ni drugoj strani. Zaposleni neće dozvoliti da klinika stane sa radom zbog svakodnevnog štrajka koji su najavili. Mi smo ustanova od najvišeg javnog interesa koja radi kontinuirano već 162 godine 24 časa dnevno“, zaključuje Stašević Karličić, prenosi Tanjug.
Štrajk dela zaposlenih u klinici Laza K. Lazarević u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
SRBIJA
Štrajk dela zaposlenih u klinici „Dr Laza Lazarević“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala