- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pozvala zemlje G20 da ne politizuju turizam

© Foto : STAS_Zalesov/RosturizamDirektorka Rosturizma Zarina Doguzova na sastanku ministara turizma G20 u Indoneziji
Direktorka Rosturizma Zarina Doguzova na sastanku ministara turizma G20 u Indoneziji - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Direktorka Rosturizma (Federalna agencija za turizam Rusije) Zarina Doguzova pozvala je svoje kolege da se suprotstave stvaranju veštačkih barijera za turiste i depolitizuje industrija na nivou međunarodne saradnje, navodi se u saopštenju agencije.
U svom govoru na plenarnoj sednici ministara turizma zemalja G20 u Indoneziji, Doguzova je u ime Rusije pozvala zemlje G20 na otvoreni dijalog o ključnim pitanjima razvoja međunarodnog turizma u pogledu viznih formalnosti, kao i dostupnosti saobraćajnih i finansijskih usluga za turiste. Ona je istovremeno istakla ključnu ulogu turizma za rast privreda svih zemalja G20, kao i za očuvanje stotina miliona radnih mesta.
Predstavnica Rosturizma je takođe napomenula da niz zemalja danas koristi turizam kao instrument pritiska, otežavajući turistima ulazak iz političkih razloga.
Kao odgovor na to, Rusija će polaziti od principa svrsishodnosti u turizmu i neće odgovarati recipročno. Turizam mora da ostane van politike. Stoga je direktorka Rosturizma pozvala lidere turizma zemalja G20 da deluju zajedno protiv stvaranja veštačkih barijera za turiste i depolitizuju granu industrije na nivou međunarodne saradnje. Turizam bi dugoročno trebalo da ostane jedan od ključnih elemenata ekonomskih i humanitarnih veza između zemalja G20, navodi se u saopštenju.
Ona je stranim kolegama saopštila da Rusija radi na pokretanju mehanizma elektronskih viza sledeće godine za građane 52 zemlje. Takođe je navela da je politizacija pitanja plaćanja turističkih usluga u suprotnosti sa zdravim razumom, jer bi turista trebalo da ima mogućnost da plati usluge. Uprkos tome, Rusija će nastaviti da dosledno promoviše svoj sistem plaćanja „MIR“, dodaje se u saopštenju.
Sastanak ministara turizma zemalja G20 u Indoneziji održan je uoči sastanka šefova država G20 u novembru ove godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala