- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Merkelova: Putinove reči treba ozbiljno shvatiti

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel se obraća poslanicima u Bundestagu
Angela Merkel se obraća poslanicima u Bundestagu - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je da se ozbiljno shvate reči predsednika Rusije Vladimira Putina, prenosi nemački list „Zidojče cajtung“.
Merkelova je učestvovala u otvaranju Fonda saveznog kancelara Helmuta Kola, gde je u svom govoru pomenula aktuelnu političku situaciju. Ona je podsetila da je svojevremeno govorila da reči ruskog lidera treba shvatati ozbiljno i sada je ponovo istakla značaj toga.

„Morate ozbiljno da se odnosite prema njegovim rečima. Ozbiljno shvatanje njegovih reči, ne odbacujući ih kao blef, već se ozbiljno odnositi prema njima, nikako nije znak slabosti, već znak političke mudrosti – koja pomaže da se sačuva prostor za manevar ili, ništa manje važno, čak i da se razvije novi“, istakla je Merkelova.

Putin je u svom obraćanju 21. septembra izjavio da će Rusija u slučaju bilo kakve pretnje teritorijalnoj celovitosti zemlje, sa ciljem da se zaštiti Rusija i njen narod, bezuslovno iskoristiti sva sredstva kojima raspolaže i da to nije blef.
O tome šta je ruski predsednik Vladimir Putin mislio kad je rekao da ne blefira u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Pogledajte i ceo govor Vladimira Putina o upotrebi svih raspoloživih sredstava u slučaju pretnje teritorijalnom integritetu Rusije, sa prevodom na srpski:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala