- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Konferencija MTU: Rusija predstavila kandidate za rukovodeća mesta, brojni bilateralni sastanci

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaXV юbileйnый Vserossiйskiй forum-vыstavka "Goszakaz"
XV юbileйnый Vserossiйskiй forum-vыstavka Goszakaz - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Ruska delegacija učestvovala je na konferenciji Međunarodne telekomunikacione unije (MTU) u Bukureštu gde je u okviru niza bilateralnih susreta sa predstavnicima više od 10 država predstavila kandidate Rusije za rukovodeće pozicije u uniji, saopštili su za Sputnjik u ruskom Ministarstvu digitalnog razvoja.
Zamenik ministra digitalnog razvoja Bela Čerkesova ranije je izjavila da je Rusija za generalnog sekretara MTU kandidovala Rašida Ismailova, a za reizbor člana regulatarnog tela Nikolaja Varlamova.
„Ruska delegacija učestvovala je u nizu bilateralnih susreta sa preko 10 država, a planira da u narednim danima ima sastanke sa predstavnicima 20 zemalja“, navodi se u saopštenju i precizira da su održani sastanci sa predstavnicima zemalja afričkog, arapskog i azijskog regiona.
Pažnja je bila usmerena i na niz država Latinske Amerike.
„Tokom pomenutih sastanaka Čerkesova je predstavila ruske kandidate za rukovodeće pozicije MTU, istakla njihove prednosti i ključne programske elemente. Posebno su izneti prioriteti Rusije u MTU, usmereni na jačanje međunarodne saradnje na ravnopravnoj osnovi i uz striktno poštovanje temeljnih dokumenata unije“, ističu u Ministarstvu.
Kako se navodi, Čerkesova je rekla da MTU, u uslovima digitalne transformacije i brzog razvoja informacionih tehnologija, mora da ostane vodeća platforma UN za usaglašavanje kolektivnih pristupa u rešavanju aktuelnih zadataka.
„Mi smo zadovoljni jer smo sa naše strane kandidovali upravo Rašida Ismailova i Nikolaja Varlamova koji imaju dugogodišnje i ozbiljno iskustvo u oblati informacionih i komunikacionih tehnologija“, navela je ona.
Izbor ruskih kandidata će značiti da rad MTU ide u ispravnom smeru i biće u skladu sa aktuelnom agendom dinamičnog razvoja digitalnog sveta, zaključila je Čerkesova, navodi Ministarstvo.
Ceremonija dodele nagrada Runeta 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
RUSIJA
Rusiju je nemoguće isključiti sa globalnog interneta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala