- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Gde je Džeki“: Bizaran Bajdenov gaf zbog kog su se usijale društvene mreže /video/

© AP Photo / Evan VucciDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Novi gaf američkog predsednika Džozefa Bajdena izazvao je pravo „usijanje“ na društvenim mrežama. Bajden je u Beloj kući, dok je govorio, pozivao i tražio članicu kongresa koja je preminula još u avgustu.
Bizaran gaf dogodio se tokom konferencije o gladi, ishrani i zdravlju koja se održavala u Beloj kući. Tokom govora, on je, po svemu sudeći, zaboravio da je članica Kongresa iz redova Republikanaca Džeki Valorski, koja je učestvovala u organizaciji tog događaja, poginula u udesu pre skoro dva meseca.
Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako Bajden traži preminulu članicu Kongresa.
„Džeki, da li si ovde? Gde je Džeki? Mora da nije ovde“, ponavljao je Bajden pre nego što je nastavio govor.
Mnoge javne ličnosti i političari u SAD reagovali su na ovaj gaf.
Tako je Met Volkin, poznati savetnik i strateg za kampanje u Republikanskoj partiji, nazvao ovaj gaf „najgorim trenutkom mozga u panteonu Bajdenovih trenutaka mozga“.
Viki Harcler, članica Kongresa ispred Republikanske partije, zatražila je da se Bajden izvini zbog „sramotne greške“
„Istinski odvratna i sramotna greška. Džeki je bila nesebičan lider i drag prijatelj. Njena porodica zaslužuje bolje od ovoga. Bajden i cela Bela kuća duguju izvinjenje“, napisala je ona na Tviteru.
Sa njom se složio i Filip Vegman, novinar koji izveštava iz Bele kuće.
„Neprihvatljiva greška tima Bele kuće koji nije upozorio Bajdena. Očekujemo izvinjenje porodici Džeki Valorski“, naveo je on.
Mnogi korisnici društvenih mreža pitali su se kako je Bajden mogao da načini takvu grešku, s obzirom da je na sajtu Bele kuće objavljen njegov telegram saučešća povodom smrti Valorski.
Donald Tramp Mlađi, sin nekadašnjeg predsednika Trampa Starijeg, napisao je kako pretpostavlja da je „Bajden zaboravio da je uputio saučešće, osim ako ga zapravo on nije ni pisao“.
Sa druge strane, Artur Švarc, uticajni republikanski savetnik, poentirao je rečima „Bajden je rekao da je Džeki Valorski trebalo da bude na događaju sa njim danas, ali je pre dva meseca bio šokiran u tužan zbog njene smrti – potpuno normalno“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala