- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američka ambasada pozvala svoje građane da napuste Rusiju

© Sputnik / Maksim BlinovAmerička ambasada u Moskvi
Američka ambasada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Američka ambasada u Moskvi pozvala je svoje građane da se uzdrže od putovanja u Rusiju, a one koji su već u toj zemlji da odmah odu, navodi se u saopštenju diplomatskog predstavništva.
Slično upozorenje ambasada je izdala još u februaru, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i od tada nije menjala preporuke. Kao razlog za upozorenje objavljeno u sredu ambasada je navela mobilizaciju koja je počela u Rusiji.
U saopštenju diplomatskog predstavništva navodi se da Rusija „može da odbije da prihvati dvojno rusko-američko državljanstvo i pozove one koji ga imaju u vojnu službu“.
„Građani SAD ne bi trebalo da putuju u Rusiju, a oni koji borave ili putuju, treba odmah da napuste Rusiju dok još postoje dostupne varijante“, navodi se u saopštenju na sajtu ambasade.
„Komercijalni letovi su trenutno ograničeni i često nedostupni u kratkom roku. Kopnene rute automobilom ili autobusom su dostupne. Ako želite da napustite Rusiju, morate sami da rezervišete odgovarajuće rute“, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala