- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitar odveo Srbiju u elitu, a nije ni svestan: „Idemo u neku ligu iznad, nemam pojma“

© AP Photo / Javad ParsaAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Jubilarni 50. gol za reprezentaciju postigao je Aleksandar Mitrović na utakmici protiv Norveške u Ligi nacija i zapečatio pobedu Srbije. Ono što Mitrovića krasi pored sposobnosti da cepa mreže protivnika je timski duh, a posle trijumfa nad Norvežanima, srpski as kaže da svi strepe od njih.
Dušan Vlahović je načeo, a onda Aleksandar Mitrović stavio tačku na pobedu Srbije od 2:0 nakon čega su Orlovi dobili mesto u drugom šeširu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Iako je najbolji strelac u istoriji reprezentacije, Mitrović i dalje pažnju sa sebe usmerava na kompletan tim. Sa razlogom svi igrači ističu kompletnu ekipu jer na terenu zaista deluju kao jedan i zbog toga Mitrović veruje da niko ne želi da igra sa Srbijom.
„Pojedinačni kvalitet nije sad toliko bitan. Izgledamo dobro kao tim i tao treba da bude. Verujem da smo stekli epitet ekipe sa kojom niko ne bi voleo da igra“, rekao je Mitrović posle meča.
Srpskom asu nije važno koja ekipa je sa druge strane terena, on i saigrači dokazali su da kada igraju napadački nemaju koga da se boje. Koliko Mitru nije važan protivnik najbolje opisuje i to da se on nije obazirao šta donosi mesto u drugom šeširu.
Bez obzira ko je sa druge strane mi igramo isto. Imamo tu neku našu igru i ne odustajemo od nje. Takmičimo se i takmičićemo se i truditi se da pobeđujemo. Koliko sam razumeo sad idemo u drugi šešir i tu neku ligu iznad, nemam pojma“, rekao je Mitrović.
Srbija je kao prva u grupi plasmanom u drugi šešir obezbedila lakše protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a pored toga i sigurni baraž.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Srpski superheroj posle osvajanja Osla: Gladni smo pobeda!
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Piksi: Cilj je ostvaren, ideje daju rezultate
Srbija Norveška - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Orlovi „pojeli“ Norvešku za A diviziju – Srbija u drugom šeširu za EP 2024!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala