- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji bi se mogao pojaviti novi federalni okrug

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaPoster za glasanje na referendumu za prisajedinjenje Rusiji u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti
Poster za glasanje na referendumu za prisajedinjenje Rusiji u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
U Rusiji bi mogao da se pojavi novi federalni okrug koji će obuhvatati Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, Zaporošku i Hersonsku oblast, a moguće i Krim, smatra ruski senator sa poluostrva Sergej Cekov.
„Ne sumnjam da će postojati novi federalni okrug. Ali kako će se zvati – mislim da su opcije različite“, rekao je Cekov za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, postoje dve varijante – kada u novi federalni okrug uđu teritorije koje su se na osnovu referenduma priključile Rusiji – to su republike Donbasa, Zaporoška i Hersonska oblast. Cekov je dodao da bu u ovaj federalni okrug mogao ući i Krim.
Istovremeno je naveo da smatra da nije potrebno govoriti o Krimskom federalnom okrugu.
„To bi mogao biti i Tauridski i Novorosijski federalni okrug“, zaključio je on.
Referendumi za prisajedinjenje Rusiji održavaju se u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti Ukrajine. Sjedinjene Američke Države, zajedno sa svojim saveznicima, odbijaju da priznaju njihov legitimitet i prete Rusiji sankcijama ako ove zemlje budu pripojene.
Referendum je počeo 23. septembra. Glasanje će trajati pet dana, do 27. septembra, a rezultati će biti objavljeni 28. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala