- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu lično proverio kako teče obuka mobilisanih u Zapadnom vojnom okrugu

© Sputnik / Anna Sadovnikova / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Šojgu proverio je kako teče obuka Rusa, pozvanih iz rezervnog sastava, na vojnim poligonima Zapadnog vojnog okruga, javlja dopisnik Sputnjika.
Šojgu je lično nadgledao praktične vežbe koje obuhvataju taktičku, medicinsku i vatrenu obuku. Vežbe se održavaju sa pojačanim intenzitetom, između ostalog i noću.
Šef ruskog vojnog resora skrenuo je posebnu pažnju komandi na uslove smeštaja i obezbeđivanje toplog obroka za mobilisane, kako u jedinicama, tako i na poligonima.
Šojgu je takođe saslušao izveštaje zamenika ministra odbrane, general-pukovnika Junus-Beka Evkurova i načelnika Glavne uprave za borbenu obuku Oružanih snaga Rusije, general-pukovnika Ivana Buvaljceva o kursu borbene obuke koji prolaze mobilisani, kao i o daljoj borbenoj koordinaciji u sastavu jedinica.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio delimičnu mobilizaciju. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, mobilizacija je potrebna za kontrolu kontakt-linije duge hiljadu kilometara i oslobođenih teritorija u Ukrajini.
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Braniće otadžbinu i štititi narod: Koga će Moskva poslati u Donbas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala