- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

SAD i Albanija predložile SB UN rezoluciju o referendumima u Donbasu

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergrej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergrej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
SAD i Albanija su predložile u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija nacrt rezolucije o referendumima u Donbasu, saopštio je albanski predstavnik Ferit Hodža.

"Radimo na tome. Tekst je prosleđen. Da vidimo šta će se desiti. Nadamo se da ćemo dobiti podršku za tekst, koji jasno govori da treba poštovati međunarodno pravo i neprihvatljivost ruskih akcija u Ukrajini", rekao je on.

Hodža je potvrdio da su SAD i Albanija dostavile tekst rezolucije.
Stalni predstavnik Ukrajine pri UN Sergej Kislica precizirao je da bi glasanje o rezoluciji moglo da bude održano narednih dana, ali nije rekao kada tačno.
Vladimir Zelenski se putem video-linka obratio sednici SB UN, gde je pozvao da se Kijevu pruže kolektivne garancije bezbednosti.
„Ukrajina mora da dobije jasne i pravno obavezujuće garancije kolektivne bezbednosti“, rekao je Zelenski u video obraćanju tokom sednice Saveta bezbednosti.
On je dodao da je „svetu potrebna“ bezbednosna arhitektura koja bi bila u skladu sa globalnom ulogom Ukrajine i pozvao na nastavak vojne i finansijske podrške Kijevu.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala