- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dodik: Srbi ne bi trebalo da igraju za BiH, sastaviće se tim za Rusiju

© Foto: Skrinšot/RTS Oko - Zvanični kanalMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao je u emisiji „Oko“ na RTS gde je govorio ponovo o fudbalskoj reprezentaciji te zemlje. Dodik je još jednom potvrdio da direktno urgira za prijateljski meč Rusija - BiH, te da čini sve što može da do tog susreta dođe.
Dodik je na pitanje novinara hoće li doći do utakmice Rusija – BiH u Sankt Peterburgu 19. novembra, odgovorio sledeće:
„Fudbalski savez BiH, koliko ja znam, doneo je tu odluku. Meni je to važno zbog Rusije. Ja neću ni tada navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi je drago da se odigra jedna takva utakmica”, istakao je Dodik i nastavio:
„Verujem da će se utakmica odigrati. U ovom trentku deluje da hoće. Videćemo, ima još vremena do toga. Ali mislim da ovi ljudi nisu spremni da se povuku. Moguće da dođe do bojkota igrača, reprezentativaca, ali je moguće da se napravi sastav koji je moguć, pa da se odigra ta utakmica”, rekao je član predsedništva BiH.
Novinar emisije „Oko“ zatim je postavio Dodiku dodatno pitanje uz konstataciju da je predstojeća utakmica s Rusijom „jedinstvena prilika da Srbi počnu da igraju za selekciju BiH.“
„Srbi i ne bi trebalo da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Ali u ovom slučaju, imajući u vidu kontekst u kojem ni jedna evropska reprezentacija ne želi ili neće da igra fudbalsku utakmicu sa Rusijom, a koja je neopravdano izbačena iz svih takmičenja, klupskih i reprezentativnih, onda mi deluje korektno i fer s naše strane, bar u Republici Srpskoj, da pokušamo da se to desi“, zaključio je Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Dodik: Iskreno, nisam navijač Bosne i Hercegovine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala