- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarski posmatrač na referendumu: EU se pretvara u fašističku organizaciju

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Ukoliko Evropska unija uvede sankcije svojim građanima koji su učestvovali u praćenju referenduma o prisajedinjenju LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji, to će biti manifestacija fašizma, smatra međunarodni posmatrač iz Bugarske Mladen Ivanov.
„To će biti čisti fašizam ako se desi. Ovde se poštuju sva moguća pravila, ljudi izlaze na izbore kao na praznik, to je volja naroda. Evropska unija uvek govori da su demokratska organizacija i da želi da budu primer svima, a ako bude (uvođenje sankcija), znači da je to potpuno u suprotnosti sa izjavama. Ako se to dogodi, znači da se EU pretvara u fašističku organizaciju“, objasnio je Ivanov.
Zvanični predstavnik spoljnopolitičke službe Evropske unije Peter Stano izjavio je da EU posmatranje referenduma o pristupanju Ruskoj Federaciji smatra kršenjem i dozvoljava sankcije posmatračima iz zemalja EU.
Referendumi o prisajedinjenju Rusiji održavaju se u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti Ukrajine. Sjedinjene Američke Države, zajedno sa svojim saveznicima, odbijaju da priznaju njihov legitimitet i prete Rusiji sankcijama ako ove zemlje budu pripojene.
Referendum je počeo 23. septembra. Glasanje će trajati pet dana, do 27. septembra, a rezultati će biti objavljeni 28. septembra.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj: Posle referenduma situacija će se kardinalno promeniti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala