- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tumbaković za Sputnjik o Radakoviću: Tužno... Tek je trebalo da počne da živi

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaLjubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji Partizana koji je sarađivao sa Radovanom Radakovićem u periodu od od 2000. do 2002. godine, poručio je za Sputnjik da je bivši golman koji je preminuo u 51. godini, bio fantastičan za saradnju.
„Bio sam mu trener i baš me je pogodila ova vest. U poslednje dve godine bio sam prisutan kada su njegovi drugari iz Partizana pomagali da se bolest amortizuje, ali je očigledno to bilo bezuspešno. Otišao je mlad čovek. Radak je tek trebalo da počne da živi. Tužno, stvarno tužno...“, počeo je razgovor za Sputnjik bivši selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, povodom tmurnih vesti koje su rastužile srpsku sportsku javnost ovog ponedeljka.
Tumba i Radaković osvojili su sa Partizanom dve titule prvaka države – 2001. i 2002. godine, a Tumbaković se prisetio kako je izgledala ta saradnja.
„Što se tiče našeg zajedničkog rada, sve je bilo super korektno. Radovan je bio pouzdan čovek s kojim si mogao da sarađuješ, a takav je bio i kao golman. Apsolutno nikakvih problema nismo imali u toj saradnji. Odbranama na pojedinim utakmicama se nametnuo, stigao je i do reprezentacije za koju je upisao dva nastupa. Mislim da je na preporuku Ćurkovića stigao u Partizan iz Radničkog iz Kragujevca i potom se izborio za svoju poziciju. Bio je standardan, a trener golmana je u to vreme bio Darko Belojević. Došao je je u jednu sredinu koja je imala kriterijume i to visoke i kao profesoinalac se brzo adaptirao na uslove. Tužno je jer se protiv bolesti ne može, a otišao je mlad čovek“, zaključio je Ljubiša Tumbaković u razgovoru za Sputnjik.
Radovan Radaković preminuo je u 51. godini od karcinoma želuca u nedelju uveče, a Partizan se u ponedeljak ujutru oprostio od svog bivšeg čuvara mreže.
Radovan Radaković - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Preminuo Radovan Radaković
Aleksandar Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Dekijev sin u dresu Srbije „pocepao“ mrežu Italijana /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Mitrović otputovao u Oslo, ali ne znači da će igrati protiv Norveške
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala