- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi: Nisam kuvar pa da tražim recept za Holanda

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odgovarao je na pitanja novinara uoči meča sa Norveškom.
Tom prilikom se osvrnuo i na najveću opasnost u timu Norveške, napadača Mančester Sitija Erlinga Holanda. Komentar je bio onako, baš u Piksijevom stilu:
„Nisam kuvar pa da tražim recept za Holanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom napadaču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja“, rekao je Stojković.
Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije (2:1) potvrđuje da i za Holanda postoji rešenje.

„Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora.“

 Selektor Dragan Stojković - Sputnik Srbija
Dragan Stojković
selektor Srbije
Piksi tvrdi da ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.
„Naravno da u glavi opet imam startnih jedanaest, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Sergeja i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu“, poručio je Stojković.
© Foto: FSSSrbija - Norveška, Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi
Srbija - Norveška, Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Srbija - Norveška, Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi
Kapiten Dušan Tadić odigraće sutra protiv Norvežana 90. meč u nacionalnom timu.
„Nije bitan broj utakmica, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom. Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidivualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa. Očekuje nas zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata“, rekao je Tadić.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Mitrović otputovao u Oslo, ali ne znači da će igrati protiv Norveške
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala